نقش برجسته ارتش در دفاع مقدس
با پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی در ایران دشمنان اسلام که شاهد طلوع و حیات دوباره آفتاب درخشان اسلام در دهههای پایانی قرن حاضر بودند، درصددبرآمدند تا ابتدا با کنترل و هدایت
نویسنده : سروان سعید امیری
جبهه ضد اسلامی و ضد انقلابی، کودتا و ایجاد آشوب و ناامنی در استانها را نیز تجربه کرد اما امت مسلمان و بیدار و آگاه ایران به یاری خداوند منان و به رهبری حضرت امام(ره) آتش فتنهها را خاموش نمود.
از نظر متحدان جبهه ضد اسلامی، تحمیل یک جنگ اقدامی بود که میتوانست انقلاب اسلامی و نظام نوپای جمهوری اسلامی را به شکست بکشاند و این شجره طیبه را از ریشه برکند. شرایط ناشی از پیروزی انقلاب اسلامی و فروپاشی نظام منحط ستمشاهی ووضعیت ارتش جمهوری اسلامی که در حال تحول و تبدیل شدن به یک ارتش اسلامی بود و از سویی با دسیسهها واقدامات عناصر نامطلوب تضعیف شده بود، این خیال واهی را واقعی جلوه میداد.
سرانجام رژیم عراق پس از مقدمهچینیها وایجاد تشنج در روابط دو کشور و تلاش در مشوش نمودن اذهان سازمانها و نهادهای بین المللی، درتاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۵۹ به طور یک جانبه عهدنامه ۱۹۷۵ را لغو و متعاقبا در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ حمله گسترده و همه جانبه را به مرزهای ایران آغاز نمود. ارتش متجاوز عراق که به قصد تصرف چند روزه به ایران آمده بود به مدت ۳۴ روز در پشت دروازههای خرمشهر ماند.
مقاومت نیروهای مردمی و ایثارگری رزمندگان اسلام سبب شد تا نیروهای متجاوز عراق با وجود موقعیتهای اولیه نه تنها نتوانستند به اهداف اولیه خود دست یابند بلکه حرکت و پیشروی آنها متوقف و سد گردیدو این فرصتی مغتنم برای نیروهای مدافع بود تا درمرحله بعد او را به عقب برانند و مناطق اشغالی را باز پس گیرند.
یک روز بعد از عزل بنیصدر، عملیات فرمانده کل قوا، خمینی روح خدا در منطقه دارخوین و شرق کارون با شرکت یگانهایی از ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اجرا شد که در نتیجه آن، نیروهای متجاوز عراق از جنوب آبادی سلیمانیه و محمدیه در شرق کارون به عقب رانده شدند.
در عملیات پیروزمندانه ثامنالائمه(ع) که در ۵ مهر ماه ۱۳۶۰ با شرکت یگانهایی از ارتش و سپاه و در لبیک به پیام حضرت امام(ره) مبنی بر شکست حصر آبادان انجام گرفت. نیروهای عراقی به غرب رودخانه کارون عقب رانده شدند و محاصره آبادان شکسته شد. پس از عملیات ثامنالائمه(ع) تدبیر عملیات فرماندهان و مسئولان ارتش و سپاه بر این اساس قرار گرفت تا با انجام عملیاتهای برق آسا نیروهای دشمن را در یک منطقه منهدم نمایند و با اتکا به موانع طبیعی و صرفهجویی در قوا نیروهای آزاد شده را در جای دیگر به کار گیرندو روند عملیات را به گونهای تنظیم و اجرا کنند که سرنوشت جنگ هر چه زودترتعیین شود. با تشریک مساعی فرماندهان ارتش وسپاه طرحهای دوازدهگانه کربلا تهیه و به تصویب شورای عالی دفاع رسید، پیوستگی طرحهای قید شده و آیندهنگری موجود در آنها سبب شد تا نیروهای رزمنده اسلام در کمتر از ۸ ماه پس از عملیات ثامنالائمه(ع) موفق شدند با عملیاتهای
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}